Sidney Swart boekt bij Powerboat Scheveningen de ultieme Rib Actie voor een vrijgezellenfeest.

Sidney Swart organiseerde een vrijgezellenfeest dat zich voornamelijk afspeelde in Tilburg. Speciaal voor de ultieme Rib Actie komen de mannen naar Scheveningen om bij powerboat scheveningen mee te varen met de PS1.

De vrijgezel wilden ze in de ochtend toch een beetje voor schut laten lopen en daarom hebben ze hem verkleed als Oostenrijkse jodelaar in een lederhose. Gezien het die ochtend nog best wel fris was, vonden we het toch best nog wel een dappere actie van hem. Zijn hoge wollen sokken en korte broek waren toch nog wel erg gedurfd. De mannen hadden er zin in. De helft van de groep is eerst even een kop koffie gaan drinken bij DOK28 waarna ze later naar het Brouwcafé zouden verhuizen, de andere helft ging mee op de PS1.

Op zee was het redelijk ruw en de golven waren best nijdig. Door het ongunstige getij zou dat zeker nog wel een uur aan kunnen houden. Dat weerhield ons er niet van om de boot even flink de golven op te sturen. Met een volle gang voeren we richting de Pier van Scheveningen. Het was nog erg stil op het strand. Van daaruit zijn we de zee op gegaan voor een kleine jump sessie over de golven, over Rib Actie gesproken….

Tijdens het varen vroeg een van de heren hoe wendbaar de boot is, waarop piloot Ron zich even liet verleiden tot het maken van een klein bochtje. Tegen beter weten in stuurde hij de boot links de bocht om waarna de achterkant precies in een golf hapte en een zijwaartse noodstop maakte. De vrijgezel verloor zijn evenwicht en besloot om even in de hoek op de grond te gaan liggen. AUW! Dat was niet de bedoeling en dus iets teveel actie die ook goed op de video te zien is. Zo blijkt dat het varen met een Rib Powerboat niet zomaar een stukje varen is. De vrijgezel stond weer op en nam plaats naast piloot Ron. Zijn kameraden lachten hem vrolijk toe (uit). Het was tijd voor het laatste stuk richting Kijkduin. Daar was de zee wat vlakker, dus konden we goed op het gas met snelheden tot 85 km per uur. Iedereen was goed onder de indruk en tevreden. Nu konden we de haven weer in voor de tweede sessie.

Aangekomen in de haven kwam de tweede groep al netjes aangelopen. Er werden verhalen uitgewisseld over de ervaring en uiteraard over de val van de vrijgezel. Die vond het wel weer leuk om te melden dat hij de hele weg voorop het console had gezeten en dat het echt een leuke plek was in de hoop dat iemand daar in zou trappen. Helaas, het vrolijke nieuws was dat hij nog een keer mee mocht. De plek was in een keer niet zo interessant meer. Hij nam ook slim en veilig plaats in één van de stabeugels. Op naar de tweede sessie.

De zee was verbazingwekkend alweer een stuk kalmer. De golven waren afgenomen en de wind was ook afgezwakt. De zee was in een tijd van 20 minuten alweer helemaal veranderd. We konden dus ook iets meer op het gas.

Ik heb beloofd te vermelden dat de tweede groep harder heeft gevaren dan de eerste groep. We hebben de 89 km per uur aangetikt.
Bij deze dus, mannen!

Wij willen de groep bedanken voor hun komst en voor de gezelligheid op het dek. Wellicht nog eens tot ziens.

Ron.

Waardeer dit bericht
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •