Raymon Nuijten komt ‘last minute’ RIB powerboat varen tijdens vrijgezellenfeest

Op 1 april werden wij gebeld door Raymon Nuijten. Het was de bedoeling dat ze hun vrijgezel van de Pier van Scheveningen zouden laten bungeejumpen. Helaas is de bungeejump in Scheveningen nog niet mogelijk, dus viel er een gat in de agenda. Na een kort overleg met Ron besloot Arjen ‘last minute’ dat ze met de RIB powerboat kwamen varen in Scheveningen. Gezien hij nog niet wist hoeveel mensen er mee zouden gaan op de boot zouden ze dat op de dag zelf beslissen. Het voordeel bij ons is, dat we zowel de PS1 en de PS2 klaar hadden liggen. Het was dus geen probleem.

De groep kwam in een luxe Mercedes mini touringcar. De deur ging open en de groep stapte prominent midden op straat uit. Het was wel erg leuk om te zien. De helft van de mannen stond te springen om naar de wc te gaan. Ron verwees ze naar het Brouwcafé waar ze even de druk eraf konden laten voor de trip op één van de boten.

Arjen en Ron liepen naar de steiger toe waar Ron hem wees op de mogelijkheden. De keuze was al snel gemaakt. Gezien de vrijgezel zelf ook op grote boten vaart, viel de keuze al snel op de RING Powercraft; de PS2.

8 mannen gingen voorop de bokken zitten met de vrijgezel helemaal op de voorste zitting. Dit is best een spannende plaats aangezien er niks meer voor je zit en je alle wind opvangt. Twee mannen gingen achter piloot Ron staan om te genieten van het geluid van de 2 Evinrude E-Tec motoren met 300pk per stuk. Een van de mannen gaf nog aan dat hij net de dag ervoor naar een film op Youtube heeft zitten kijken en luisteren van deze motoren. Dat was niet meer nodig. Hij kon zijn oren er nu bijna tegenaan leggen.

Buiten op zee ging het gas goed open. Met een enorme snelheid vlogen we over de golven. De vrijgezel kon het niet laten om toch even te vragen of hij mocht varen. Dat is bij ons tegen de regels, hoe ervaren een persoon ook is. Dit heeft alles te maken met jullie veiligheid en onze aansprakelijkheid. Het antwoord was dus helaas “nee”. Hij nam weer netjes plaats voorop de boot en we konden onze weg weer voortzetten.

Eenmaal weer aangekomen in de haven waren de mannen weer een beetje wakker geschud en konden ze hun weg weer vervolgen met hun privé touringcar.

Heren, dank voor jullie komst en hopelijk tot ziens.

Waardeer dit bericht
  •  
  •  
  •  
  •  
  •