Peter van der Sar gaat met een groep mannen vliegeren op het strand en Rib Powerboat varen tijdens een vrijgezellenfeest.

Peter van der Sar woont in Duitsland en vond onze website via vrijgezellenfeest van zijn kameraad graag leuke activiteiten op het strand en op de zee. Na enkele gesprekken heeft Peter besloten om te kiezen voor een sessie powerkiten (vliegeren) op het strand en Rib powerboat varen op zee. Ze zouden daarbij bij Beachclub DOEN verblijven.

powerkiten als activiteit op het strand is echt enorm leuk om te doen. Men noemde het vroeger nog vliegeren op het strand. Met de grote sterke vliegers waarmee we vandaag de dag kunnen stoeien is dat langzaam aan veranderd in powerkiten op het strand. Je hebt er aardige inspanning voor nodig om de vlieger te bedwingen als er een flinke wind staat. Gelukkig is Christiaan van Kitespace erg ervaren en kan hij iedereen precies vertellen hoe ze het goed en veilig moeten doen.

Om 14.00 uur verscheen PS1 piloot bij Beachclub DOEN voor een briefing. De mannen zaten net te lunchen aan het strand. Er was dus nog genoeg tijd over. De vrijgezel zat heel onopvallend in een oranje leeuwenpak van zijn broodje te genieten. De vraag wie er ging trouwen was weer eens niet nodig. Na de lunch zijn we begonnen met een korte introductie om uit te leggen wat we zouden gaan doen. De helft van de groep zou meegaan met Christiaan voor het Powerkiten, de andere helft ging met Ron mee voor de Powerboat tocht. Op het buitenterras van Beachclub DOEN namen de mannen afscheid van elkaar en ging ieder zijn kant op.

Aangekomen bij de steiger lag de PS1 klaar met onze nieuwe collega, Eugene Groothuis. Eugene is bij ons op dit moment in opleiding om alle kneepjes van het powerboat varen perfect onder de knie te krijgen. Tijdens de trip vaart Eugene mee om te leren van Ron en als extra safety man op de boot.

We waren dichtbij de zee, dus we gingen snel het water op voor onze sessie. De zee was alweer iets aangetrokken en de golven waren wat scherper als de trip ervoor. Gelukkig konden we toch nog flink op het gas. De pluche leeuwenkop van de vrijgezel hadden we veilig in de bank gelegd voor in het console. Hij mocht hem uiteraard niet verliezen. Hij moest de hele dag voor leeuw lopen. We hebben hem voorop het console gezet waar hij 30 minuten lang heeft zitten genieten van de snelheid en de enorme wind die je voelt bij hoge snelheid. De rits achterop zijn pak stond aan het einde van de trip ook helemaal open.

Het was tijd voor de wissel. We liepen met de hele groep terug naar Beachclub DOEN en door het strand op naar de rest van de mannen die nog lekker met de vliegers aan de slag waren. Christiaan was al bezig om de vliegers veilig op het strand neer te leggen terwijl de mannen hun ervaringen met elkaar deelden. Het was tijd voor de tweede sessie.

Ron liep met de tweede helft van de groep naar de steiger voor hun ervaring op de PS1. Op de steiger begon het met een briefing over veiligheid, waarna we los gingen van de kade voor de trip met de Rib boot. Die was ook weer geweldig. De mannen hebben ook volop genoten van het uitzicht op de boulevard van Scheveningen en Kijkduin.

Aangekomen bij de steiger werden de mannen nog voorzien van entree tickets voor de Crazy Pianos waarna we afscheid hebben genomen van de groep.

Wij willen iedereen en in het bijzonder Peter bedanken voor jullie komst en hopen jullie nog eens te mogen begroeten.

Waardeer dit bericht
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •