Rib boot voor de kust van Scheveningen omgeslagen

Op vrijdag 17 september 2010 is voor de kust van Scheveningen een Rib boot van een concurrerend verhuurbedrijf omgeslagen. Alle 9 opvarenden zijn daarbij in het water terecht gekomen. Gelukkig konden de golfsurfers die in het water aanwezig waren een aantal drenkelingen redden. Helaas zijn toch 7 opvarenden met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis afgevoerd.

De Rib boot is vervolgens ondersteboven op het strand terecht gekomen waardoor enorme schade aan de boot is ontstaan. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Wij krijgen veel vragen van onze klanten over het incident. Daarom willen we het volgende over het incident kwijt:

De condities op zee waren zeer slecht die dag. Grote hoge golven van 3 tot 3,5 meter beukten op de havenhoofden en op de kust. De golven braken al enkele honderden meters uit de kust wat het varen bijna onmogelijk en uiterst onveilig maakt. De omgeslagen boot had in onze ogen met deze condities en met zoveel mensen aan boord niet het water op mogen gaan.

Bij powerboat scheveningen krijgen we vaak de vraag hoe veilig het varen met onze Rib powerboat is. Uiteraard doen wij er alles aan om uw veiligheid te waarborgen. Hiervoor hanteren we strenge veiligheidsvoorschriften en daarmee zijn wij ervan overtuigd dat we een situatie, zoals dit verhuurbedrijf is overkomen, kunnen voorkomen. Het komt bij ons daarom ook regelmatig voor dat we een trip niet laten doorgaan omdat de omstandigheden op zee dat niet toelaten.

Wij wensen de eigenaar van het verhuurbedrijf en zijn getroffen klanten veel sterkte.

Waardeer dit bericht
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •