Uitje georganiseerd door Alpio Outdoor Travel met Karaoketaxi en Powerboat varen.

Alpio Outdoor Travel heeft op 12 september een sportieve dag op het strand van Scheveningen georganiseerd voor een groep jonge mensen. Deze dag moest worden afgesloten met een knaller; de Ribrally RIB boot van Powerboat Scheveningen! De groep zou in drie sessies gaan varen, maar de afstand van de strandtent naar de haven was iets te groot.

Ron Stafleu, eigenaar van powerboat scheveningen had de oplossing: pendelen met de Haagse Karaoketaxi, een Amerikaanse schoolbus die vol zit met LCDschermen, speakers, microfoons en heel veel gadgets. Dat maakte alles compleet. Er werd een vergunning voor de karaoketaxi geregeld zodat hij bij Duindorp de duinen in mocht rijden om de mensen op te halen. De eerste groep was er om 16.00 uur en stapte in de karaoketaxi. Bij aankomst in de haven werden ze ontvangen door PS1 piloot Ron. Ze wisten nog van niets en reageerden erg laconiek op de briefing die werd gegeven. De reactie was:”laten we nou maar gaan varen”. Een jongen sprong soepel op de boot en ging voorop het console zitten. Ron had daarop maar één opmerking: “Jullie gaan het wel merken en jij zal waarschijnlijk gaan gillen als een klein meisje”.  Dat was natuurlijk niet zo volgens de jongen, maar goed, gegild heeft hij: in een ruk door en als een klein meisje dat bovenaan de achtbaan zit en net naar beneden raast voor de eerste looping. Heerlijk was dat. Buiten op zee zijn we in één lijn naar de strandtent toe gevaren waar de rest van de groep stond. Een hoop gejoel en gefluit gaf aan dat de mensen aan boord het helemaal geweldig vonden. Ook Marcel van Alpio Outdoor Travel was meegegaan en zat met een grote glimlach achterop de RIB boot.

We gingen daarna weer recht tegen de golven in de zee op en de gillende sirene voorop het console ging weer volop aan. Na een bezichtiging van de andere kant van de Pier van Scheveningen zijn we langs de kust nog even flink op het gas gegaan en zijn we naar de haven gevaren voor de wissel. De groep aan boord vroeg nog wel om een laatste ding. Er zou in de tweede groep één persoon zitten die er al een beetje doorheen zat en die maar eens goed door elkaar geschud moest worden. Dat hebben we dan ook maar gedaan. Zijn kameraad naast hem vond het ongelofelijk spannend en genoot er bijzonder veel van. Ze waren erg onder de indruk van de 250 pk die de Yamaha outboard levert. Op het moment dat we richting de haven voeren, knapte de jongen weer een beetje op en haastte hij zich naar zijn volgende biertje. De laatste groep had ook twee vrouwen bij zich. Dat vinden we altijd leuk omdat powerboat varen vaak wordt gezien als een mannen ding, wat natuurlijk totaal onjuist is: ook
veel vrouwen varen mee
en vinden het net zo geweldig als de mannen. Deze groep ging helemaal los en het was enorm gezellig. Ook de plaats voorop de console werd weer volop benut. De muziek ging aan en onder het harde gedender van de tune van ‘the A-team’ van de Apres skihut kwamen we vliegend over de golven weer de haven in. Een van de dames durfde nu wel voorop te gaan zitten. We konden daarom niets anders doen dan toch nog een rondje de zee op te draaien en ook haar eens te laten ervaren hoe het is om je over te geven van de kracht van de zee en de 250pk Yamaha. Ze heeft het goed doorstaan: complimenten daarvoor!

De groep eindigde met een flink applaus voor de spectaculaire ervaring en ze namen bij de deur van de Karaoketaxi dankbaar afscheid van Ron.

Alpio Outdoor Travel, dank voor het introduceren van deze leuke groep en ook voor de prettige samenwerking!

Waardeer dit bericht
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •