Bedrijfsuitje G4S Beveiliging: Powerboat Rescue in Scheveningen

13 personen van G4S beveiliging kwamen op 14 april 2011 naar Scheveningen voor een Bedrijfsuitje. Karin van Driel van G4S beveiliging had voor haar collega’s de Powerboat Rescue geboekt waarbij de mensen met onze speciale droogpakken het water in gaan voor enkele reddingsoefeningen.

We wilden in een keer het water op, dus besloten we met de Grommer van Pieter van Duijn van Bootruns een combinatie te maken waarbij de ene helft van de groep op de RIB Powerboat zat en de andere helft op de reddingsboot. De groep was duidelijk onderverdeeld in een helft rustige mensen en een helft dare devils die geen uitdaging uit de weg gaan. We gingen met twee boten het water op om eerst de sessie met de powerboat te maken.

Op zee was het rustig, het water was kalm en we konden de hele weg vol gas varen. Gelukkig maakt Pieter nog een beetje een goede golf achter de reddingsboot zodat we af en toe de RIB Powerboat konden laten springen. Tijdens de eerste sessie werd er nog redelijk beschaafd gevaren. Dat probeerden we met de tweede groep even anders te doen.

Tijdens de wissel werden de ervaringen even vlot uitgewisseld. Een van de heren die plaats nam op de PS1 ging ‘verhuizen’ naar een andere afdeling waardoor dit ook meteen werd gezien als een afscheidsfeest. De mannen kwamen aan boord en het gas ging vol open. Iedereen genoot met volle teugen. Er nam zelfs iemand plaats op het console voorop de PS1. Na een sessie op het water en enkele meters stuiteren op de golven, was het tijd om naar de derde binnenhaven te gaan voor de Powerboat Rescue.

De Grommer werd aangelegd aan de steiger en PS1 piloot Ron haalde even onze nieuwe piloot Eugene op vanaf de boothelling in de haven zodat hij bij de Powerboat Rescue kon assisteren. Iedereen stapte van de boten af de steiger op om zich om te kleden. Helaas lag er een stuk verderop een visboot die het schoonmaken van zijn materialen niet zo erg nauw nam. Enkele meters vanaf de reddingsboot stonk het ook verschrikkelijk. Dat mocht de pret gelukkig niet drukken. Stuk voor stuk gingen de mannen in de pakken en het water in. Iedereen moest lachen omdat het eigenlijk wel heel erg leuk is om te doen. Als allerlaatste ging de collega die de afdeling zou verlaten zijn pak in en zei dat deze wat nat was van binnen. Dat kon natuurlijk niet, dus pakte Ron een nieuw pak dat vorig jaar nieuw is aangeschaft. Het zag er allemaal helemaal goed uit, de rits was dicht en hij begaf zich naar de rand van de steiger. Hij ging op de rand van de steiger zitten met zijn voeten in het water en liet zich er helemaal in zakken………RRRRRRITS. De rits van het nieuwe survivalpak begaf het meteen. Het pak liep ook direct vol met water. Ron snelde zich naar de man toe en trok hem zo snel mogelijk uit het water omdat dit immers maar 8 graden is op het moment. Dat was gelukkig snel gebeurd, maar het mocht niet voorkomen dat de man helemaal doorweekt was. Wat nu te doen?

Ron trok zijn zeilpak open en trok zijn warme en droge T-shirt uit en gaf deze aan de man. Dat was alvast opgelost. Als broek gaven we hem een pak mee zodat hij in elk geval warm en droog naar zijn hotel kon om zich later om te kleden. Iedereen heeft verder de rescue uitgevoerd en vond het geweldig. Ze moesten extra lachen omdat ze dachten dat wij dit pak speciaal aan diegene hadden gegeven die de afdeling zou verlaten. Dat was dus niet zo.

Wij willen G4S Beveiliging danken voor hun komst en hopelijk tot ziens.

Waardeer dit bericht
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •